LIKE ONS

zaterdag 22 januari 2005

Oud Nieuws:

NIEUW KENTEKEN ZONDER KLINKERS

DEN HAAG - Uitgezonderd de letter Y zullen er geen klinkers in het nieuwe kenteken, dat volgend jaar wordt ingevoerd, voorkomen.
Het nieuwe kenteken zal bestaan uit een combinatie van twee cijfers, drie letters en dan weer een cijfer. Om ongewenste woordvorming te voorkomen zullen echter geen klinkers worden gebruikt, met als uitzondering de letter Y. Voor de woordgrappenmakers: het woord LYK is uitgesloten.
Toch zijn er leuke combinaties mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een SP-stemmer in een auto met op de nummerplaat VVD, of een Ajax-aanhanger in een 'PSV-auto'? Combinaties zoals GVD, NSB of TBS zijn uitgesloten. Daarnaast behoudt de Rijksdienst zich het recht voor om in de toekomst nu nog onbekende maar maatschappelijk niet gewenste combinaties, uit te sluiten.

Ik zou nu de grap kunnen maken dat binnenkort alle 'DGS-auto's' (De Gekke Stijl) wel in beslag zullen worden genomen, ware het niet dat ik niet van zulks humor houd en liever voorspel dat die auto's, evenals de 'BBB-auto's', de 'SSB-auto's' en vooral de 'PTT-auto's' uitermate populair zullen worden en enorm veel geld op zullen gaan leveren. Zorg dus dat je er een te pakken krijgt voordat ze jou te pakken krijgen. Of iets dergelijks.

Waarom niet,


PTT

Geen opmerkingen: