LIKE ONS

woensdag 5 januari 2005

HITTE (uit de serie: schrijfkoorts)

Lezers.

Onderwijl u leest over mijn bezigheden heden op het zonnige strand, zit ik alweer lang en breed(en dat terwijl ik kort en smal ben!) in de sauna te schrijven. Ik ben me toch een heetgebakerd mannetje! Hete bakerpraatjes van de gebakken tong! Waarschijnlijk praat ik zo snel omdat ik mijn kruit wil verschieten voor het in de fik vliegt. Mijn laatste oortje versnoepen voor het op mijn tong smelt! Ik heb zo ontzettend veel te vertellen dat ik mijn enthousiasme koel op uw frisse onbegrip, uw koele desinteresse of uw ijzige kritiek. Over het strand dus het vorige(het volgende: de sauna, als ik er de tijd voor vind):

Zonzand
Zeven open-ingen
Scheef zingen over Holland
Hoeken van holle landen verenigt u!
Hoort Zand het voort!
Aan zee verzand ik in golvernij
En steek een joint van ebbevloe in de branding


Ondertussen dus(terwijl u las en ik was):
Of ik nog tijd had om iets over de sauna te zeggen? Nog net, voordat de pen uit mijn handen smolt. Ik ben over de valreep gestruikeld en mij ontviel het volgende:

Saunalogie is hete wiskunde
Symmetrisch zweten wij onze
Handdoeken van hout vol
Dampende kringen van schaamte
Stomen
Mijn piemelnaaktheid verhullend
Uit mijn kruisDe Bubbelebim. Grondleggers van de in 2005 tot bloei gekomen stroming: De Gekke Stijl.

Geen opmerkingen: