LIKE ONS

zondag 19 december 2004

De top 3 van Professius (mijn top 3 dus)

Ten eerste wil ik zeggen dat ik de tweede helft van mei de mooiste periode van ons bestaan vind. Ik heb dan ook twee posts uit die periode gekozen. Op nummer 1 staat de laatste post van die periode en op nummer twee de eerste.

1
vrijdag, juni 04, 2004

Lief vest, taai yang

Zwerfvuil kokt verkeerd
Om en na gebruik
Sterft in een hoek
Weer een soort tovergeluid
Het heeft zo´n haast

// posted by Bart @ 12:38 AM

2
vrijdag, mei 14, 2004

WEES NIET BANG

Huil niet om mij lieve lezers. Ik ben maar een stem. Wees niet bang. Ik ga u geen zaken vertellen die u niet al weet. Ik ga u geen angst aanjagen door mij anders voor te doen dan ik ben. Ik ga u geen werkelijkheid schetsen die niet de onze is. Ik zal u niet doen denken dat ú iemand anders bent dan u denkt. Ik zal de dingen zeggen zoals ze zijn. De waarheid benoemen zoals zij is. Ik ben ik. U bent u. Angst is angst. Een illusie is een illusie. Máár een illusie. Denk niet dat dit dubbelzinnig is. Dat is een illusie. Dubbelzinnigheid is een illusie. De illusie bevindt zich in de geest van de persoon die de illusie ervaart. Dubbelzinnigheid bevindt zich in de geest van de toehoorder. Ik ben niet dubbelzinnig. Ik ben niet dubbelzinnig. Ik ben niet bang. Ik ben niet eng. Angst is in het hart van de bange. Bang is niet de beangstigende. Bang is de beangstigde. Eng is niet wat iets is. Eng is wat iets gevonden wordt. Vindt mij niet eng. Ik ben niet bang. Luister. Stilte. Spreek niet. Stilte. Wees niet bang van de stilte. De stilte is de stilte. Slechts de stilte. Stilte is overal. Stil is alles. Alles is niet gevaarlijk. Niets is gevaarlijk. Gevaarlijk is het niets. Wees bang van niets. Het niets is niet bang. Bang is degene die niets vreest. Vrees niet het alles. Het alles is ongevaarlijk. Vrees uzelf. Uzelf bent gevaarlijk. U bent niet alles. U bent niet niets. U bent u. U bent gevaarlijk. Vrees alleen uzelf. Vrees niet de ander. De ander is ongevaarlijk. De ander is niets. De ander is alles. U bent niet de ander. De werkelijkheid is de werkelijkheid. U beziet de werkelijkheid. Uw beeld van de werkelijkheid is niet de werkelijkheid. Vrees de werkelijkheid niet. Vrees uw beeld van de werkelijkheid. Niet alles is zoals u het ziet. Niet niets is zoals u het ziet. Het niets is niet zoals u het ziet. U ziet het niet. Alles is de waarheid, alles is alles. Niets is de waarheid, niets is niets. U bent niet de waarheid, u bent u. Ik ben de waarheid, ik ben ik. Ik ben de ander. De ander is alles. De ander is niets. Zij zijn de waarheid, zij zijn zij. Zij zijn de ander. Wij zijn niet de waarheid, wij zijn onszelf. Wij is een illusie. Een illusie is een illusie. Wees niet bang. Ik ben geen illusie. Ik ben de ander. De ander is alles. De ander is niets.

// posted by Bart @ 12:38 PM

Daarna vond ik deze het geestigst (uiteraard, anders stond hij niet op drie)

3
vrijdag, maart 19, 2004

Nieuw in de Nederlandse taal:
De vergeten tijd!
Kijken keek gekeken gekeken?
Veel neerlandica zeggen zich niks te herinneren, maar Professius T Taal belooft u: Gebruik de vergeten tijd in uw taalgebruik en vervlogen tijden zullen ten horizonnen (alsof er meerdere zijn) opdoemen!
Ik mijzelve kon me zelfs weer herinneren waar de T in mijn naam voor stront (typ-fout die ik liet staan omdat ik er om moest lachen (hahaha)).

Ik ben verliefd op elk tipje van haar sluier.

// posted by Max @ 2:20 PM

Verder viel mij op dat wij van de Bubbelebim minder moeten beloven. Of juist meer, dat ligt een beetje aan hoe ons uiteindelijke manifest er uit zal komen te zien. Maar dat dus binnenkort.

Po Tee To

Geen opmerkingen: