LIKE ONS

dinsdag 15 februari 2005

Inleiding tot 'CAIUS: De akelige waarheid van dit verhaal.' (zie linksbinnen)

De berg geld waar Caius en Loetje op zitten bestaat uit guldens, rijksdaalders, vijfjes, kwartjes en dubbeltjes. In de tijd van het oude Rome, waar ‘De akelige waarheid van dit verhaal’ zich afspeelt, bestond de euro namelijk nog niet.
De berg stinkt een beetje omdat het de dag ervoor heeft geschuimd. Een weertype dat na de tweede wereldoorlog niet tot nauwelijks meer is voorgekomen. Hierbij komt er een soort slagroomachtige substantie uit de wolken (meestal stapelwolken) die een paar dagen blijft kleven en begint te schimmelen. Tijdens de tweede wereldoorlog echter werden stapelwolken door de Gestapo verboden en ging men over op de zogenaamde gaswolken.
Het witte schuim van de dag ervoor is al een beetje groen geworden en kleeft onder de schoenen van Caioetje.
Vandaag echter schijnt de zon te stralen, dus de groene pasta onder schoenen van Caius en Loetje kan de pret niet drukken. Caioetje zit te genieten van de romige geluiden die hier op deze berg met behulp van de warme zomerwind nog net zijn oren weten te bereiken.
“Wat een belachelijk mooie zin.” denken Caius en Loetje in koor. En ze besluiten om de schrijver ervan eens de waarheid te vertellen. De akelige waarheid.

Geen opmerkingen: