LIKE ONS

woensdag 17 december 2008

PETOZIE oftewel GEDICHTEN ANALISEREN

Hierbij verklaar ik Professius' gedicht Bejaarde Wanhoop...

Eerste Strofe:

De prullenbak staat natuurlijk voor de vergaardoos waar wij alle geslachtelijke verwijzingen in lullen. Een prullenbak omdat de schrijver deze v(ing)erwijzingen 'vies' vindt. Met of zonder zak gaat over ballen of niet. Het roet in deze strofe waarmee de prullenbak en vergaardoos overspoelt wordt staat voor de schaamte (het schaamroet staat mij op de ballen/lippen). Want hoe ouder men wordt hoe voller de prullenbak en hoe groter de schaamte, er wordt juist verwacht dat men hoe ouder hoe minder over 'vieze' zaken spreekt/denkt.

Tweede Strofe

Een A staat voor anaal, een paling in de rode vla hoef ik waarschijnlijk niet eens meer uit te leggen maar laten we het er op houden dat u (mannen) toch ook niet graag uw yoghurt over een bloedende vis schenkt.
En dan volgt de wending: Vanaf hier lijkt alles echt. Vanaf dit punt in het gedicht IS dus blijkbaar alles NIET meer echt.

De

Derde & Vierde Strofe

zijn dus klinklare nonsens, of wellicht het gezwets van de wanhopige bejaarde die uiteindelijk ten onder is gegaan aan de door de maatschappij opgelegde druk om niet meer over sex te denken/spreken.

Geen opmerkingen: