LIKE ONS

maandag 7 maart 2005

Professius, in antwoord op je 'bericht voor de wereld'(24-02-05):
1e Strofe:
Wat wij de wereld te vertellen hebben is bepaald geen eenduidige boodschap. Het is geen ideologie, theorie, wijze les of wat dan ook. Daarentegen is het ook niet puur 'een gekke smoel'. We geven welzeker een beeld van de wereld door onze blik op die wereld. Wij zijn twee pulserende pixels aan het eind van de regenboog van het menselijk kleurenspectrum. En juist niet, dus.
2de Strofe:
Je bent erachter gekomen dat alles mogelijk is. Dat betekent dat de wereld en jij één zijn. Je bent op het eindpunt van een bepaalde Idee en aan het begin van een nieuwe(de oceaan van onbegrensde mogelijkheden).
3de Strofe:
Hier leg je het nog een keer uit voor domme mensen die het nog niet begrepen hadden. Op een slinkse wijze(dat wil zeggen, domme mensen zouden zoiets 'slinks' noemen, als ze het woord zouden kennen) verleidt je hen om, terecht overigens, in de Bubbelebim hun messia te zien. Maar let op, gered worden is niet altijd een fijn gevoel!

In andere woorden:

Mogelijk maar mondjesmaat
vraagt u subliem om meer
Het slagroom-filosoof' tractaat
leg ik in 't bakvet neer

De vlammenlikkend' handeling
die bij het onstaan verweerd
Is evenredig aan het kind
dat op z'n kop staat
omgekeerd


P.S.
Wat interesseert mij die man van de uitleen nou.
P.S.!
Mag ik iedereen hierbij even verplichten dit even op te merken. Uit de serie prachtjuweeltjes van jewelste. Prachtjawelletjes van juweel.

Geen opmerkingen: