LIKE ONS

maandag 24 mei 2004

Oiaiaioeioei!

Zo had ik laatst een aanvaring met De Grote Één himzelf. Hij wenste zichzelf Berf te noemen. Ik accepteerde dat niet en zei hem: "Ouwe kontenknijper! Berf is een naam die men niet zomaar te pas en te pinpas kan aannemen. Noem jij jorzelf maar gewoon Swing Lee. Pseudoniemen verzinnen is niet zomaar een spelletje, pseudoniemen verzinnen is een wedstrijd die bij voorbaat door de Bubbelebim gewonnen is." "Goed, goed", sprak Swing toen, "maar waarom dan in Hitlers naam 'Swing Lee'?" Ik schreeuwde hem vanaf loopafstand toe: "Omdat je niet kunt dansen en ik je in een kung-fu tweekamp aan gort zou slaan, Swing!!" Hier had hij natuurlijk niet van terug. Wat mij betreft had hij er niet eens van heen. Na een paar ferme tikken op zijn verschrompelde klokkenspel droop hij dan ook af. Blaffende schrijvers schrijven niet, zeg ik altijd maar. Die blaffen. Stelletje gebeten honden!

Geen opmerkingen: